Actes macabres

Avui a la classe de psicologia hem fet una debat sobre si és justificable l’experimentació amb animals. La majoria hem cregut que no era ètic aquest comportament. A mi personalment m’ha sorprès un text que hem llegit: <<Vivisecció significa tallar en canal o esberlar un animal mentre és viu. La polèmica sobre la vivisecció va acompanyar la fisiologia experimental des del seu inici. Un dels seus fundadors, François Magendies, era un viviseccionista entusiasta i desorganitzat. Donava les seves classes a base d’esberlar i esquarterar animals vius (cadells de gos) sense parar i sense el mínim empatx…>> Sincerament m’ha semblat un comportament molt poc inhumà.

És cert que aquests experiments que ens han ajudat a evitar moles dolors, tan en els humans com en els mateixos animals. Però aquests experiments provoquen un dolor agreujant sobre l’animal.

L’Anna ens ha dit que existia la declaració universal dels drets dels animals, i l’he buscada per curiositat. Si us interessa: http://www.elsverds.com/GDAdeclaraciouniversal.html

Què en penseu vosaltres?

Quins dilemes planteja la investigació amb animals?


(La fotografia és realment macabre. Sang freda s’ha de tenir per cometre aquestes barbaritats i les persones que ho fan vergonya se n’haurien de donar)

Aquí teniu un vídeo. Sincerament mireu-lo. Qui comet aquestes barbaritats no és ni digne de ser anomenat persona. Quans veus això et fa venir ganes de plorar i ràbia, i al mateix temps impotència de no poder aturar-ho:

Anna Rius

Anuncis

One Response to Actes macabres

  1. És una qüestió interessant i controvertit. Ara que difícilment la vivisecció, tal i com s’entén, pot generar coneixement útil. I potser això pot generar un nou debat: fins a on volem arribar per fer nous descobriments?
    Si cerqueu informació, trobareu més d’un prestigiós científic que assegura que aquestes pràctiques són certament inútils. Els experiments amb animals permeten obtenir unes dades que en la major part dels casos, no es poden extrapolar als humans. Per molt que es fassin assaigs de medicaments en animals, per exemple, sempre hi ha una nova fase d’experimentació en humans que és inevitable.

    Fins aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: