QUI ERA ELECTRA?

La venjança d’Electra

Electra era filla del rei de Micenes, Agamèmnon i la seva esposa Clitemnestra, germana d’Helena de Troia. Quan Agamèmnon marxà a Troia, Clitemnestra prengué un amant, Egist. Tots dos planejaren fer-se amb el tron de Micenes, encara que aquest ja tenia hereu, el fill nadó dels reis, Orestes. Finalment, Agamèmnon tornà de Troia i fou assassinat per Egist, qui li clavà una daga al coll mentre Clitemnestra li donava la benvinguda. Segons algunes versions fou la mateixa Clitemnestra qui cometé el crim.

Ara la parella ja governava Micenes. Però Electra, tement que Egist matés el seu germà Orestes per evitar una futura venjança, el tregué amb ajuda de la mainadera de palau i el portà secretament a la cort del rei Estrofi, que el crià.

Allà cresqué en companyia del fill del rei, Pílades, que esdevingué el seu millor amic. Pel que fa a Electra i les seves germanes, havien de veure com un intrús ocupava el lloc del seu pare. Les germanes d’Electra finalment es conformaren amb la situació, però ella no feia més que esperar que Orestes fos gran perquè tornés i es vengés. Quan arribà el moment, Orestes tornà disfressat i fingint la seva mort i junt amb Electra planejaren entre el dos l’assassinat d’Egist i de la seva pròpia mare. Orestes encara vacilava de cometre matricidi, però consultà l’oracle de Delfos, qui li ordenà que ho fes.

Pel que fa a Electra, un cop venjada la mort del seu pare es casà amb Pílades, l’amic d’Orestes.

 PAU PUIGDEVALL COSTA – 1BC

 

545px-william_blake_richmond_-_electra.jpg

 

Anuncis

One Response to QUI ERA ELECTRA?

  1. cristina ha dit:

    holaa!
    Estic fent un treball sobre Orestes, i m’agradaria saber com va morir, ho he estat buscant per tot arreu però no ho trobo. Si algú ho sap sisplau que m’ho digui.

    Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: